关注微信 在线咨询报名热线:400-698-2166 0371-53300106

资讯
资料
辅导
您当前的位置:首页>答疑解惑>详情

如何轻松松松掌握英语阅读细节题题?

  在专升本英语考试中,阅读理解题一般情况下考察的细节比较多,涉及到的还有推理题,词义题、主旨题。好的做题方法需要多加实践,才能够真正掌握。下面是历年真题,大家可以练一下手,看看自己的细节题,是不是真的掌握了呢?方法技巧都是在做题中感悟出来的,只有自己亲自去做了,才能知道适合自己的做题方法。

  历年真题——细节题训练

  Ernest Miller Hemingway was born on July 21, 1899 in Oak Park, Illinois. In the nearly sixty two years of his life that followed, he built a literary fame unsurpassed (无法超越) in the twentieth century.

  As a boy he was taught by his father to hunt and fish along the shores and in the forests around Lake Michigan. The Hemingways had a summer house in northern Michigan, and the family would spend the summer months there trying to stay cool. Hemingway would either fish the different streams that ran into the lake, or would take the small boat out to do some fishing there.He would also go squirrel hunting in the woods, discovering early in life the peace to be found while alone in the forest or going through a stream. It was something he could always go back to throughout his life, and though he often found himself living in major cities like Chicago, Toronto and Paris early in his life, once he became successful he chose somewhat isolated places to live in.

  When he wasn’t hunting or fishing his mother taught him the good points of music. She was a skilled singer who once had wished a life on stage, but at last settled down with her husband and spent her time by giving voice and music lessons to local children, including her own. Hemingway was never talented for music and suffered through singing practices and music lessons, however, the musical knowledge he got from his mother helped him share in his first wife Hadley’s interest in the piano.

  1. Ernest Hemingway died in _______ .

  A. 1969 B. 1979 C. 1981 D. 1961

  2. Which of the following statements is NOT true according to the passage?

  A. His father taught him to fish and hunt when he was a boy.

  B. His family had a summer house in northern Michigan.

  C. He taught himself music when he was a boy.

  D. He also went squirrel hunting in the woods.

  3. After he became successful, Ernest Hemingway _______ .

  A. preferred to stay in big cities

  B. chose to live in somewhat isolated places

  C. moved his family to Paris

  D. killed himself

  4. Being talented in music, Hemingway’s mother once wanted to _______ .

  A. be a music teacher

  B. help Hemingway learn music

  C. perform on the stage as a singer

  D. marry a rich husband

  5. The passage is most probably from _______ .

  A. a literary biography

  B. a science textbook

  C. a term paper

  D. a personal diary

  【标准答案和解析】

  1. D. 细节题。从文章首句知道海鸣威生于1899年,而后面又说到在他的62年的一生中,就成了简单的加法运算,1899+62=1961,所以答案选D。

  2. C. 细节题。A选项说当他还是小孩的时候,他父亲就教他捕鱼和打猎,从文章第二段开头知道是正确的。B选项说他家在北密歇根有个凉亭,文章第二段第二句说到了,所以也是正确的。C选项说他在小的时候自学了音乐是错误的,文章后一段提到,是他母亲教他学习音乐的,而不是自学。D选项说他到林子里去打松鼠是正确的,在文章的第二段可以找到。

  3. B. 细节题。在文章第二段的后一句提到成名后,他更愿意住在与世隔绝的地方。

  4.C. 细节题。文章后一段说到海鸣威的母亲曾经想作为歌手在舞台上演出,这道题的答题关键在于once这个词,在这里是曾经的意思,也就是今昔对比,而这里考的是以前。

  5. A. 推理题。题中有probably这个词,所以是推理题。A是文学自传,B是科学文献,C是学期论文,D是个人日记。写自传的话,一般都采取叙事的方式,而且是从童年写起,所以A正确。B科学文献不会采取叙事的方式展开文章,所以不对。C学期论文,根本就是不对的,格式也不对。D个人日记,格式也不对,没有时间和日期,重要的是时间的跨度太大。

  【译文】

  厄尼斯特﹒米勒﹒海鸣威于1899年7月21号出生于美国伊利诺州的橡树园(美国伊利诺州东北部,芝加哥以西之住宅城市)。在他将近62年的一生中,他创造了在20世纪一个无法超越的文学盛誉。

  幼年的时候,他的父亲在密歇根湖附近的湖边和林子里教会他捕鱼和打猎。海鸣威一家在密歇根北部有一个凉亭,夏季炎热的月份一家人会在那里纳凉。海鸣威或者在湖口的汇流处钓鱼,或者就划着小船出去钓鱼。他也会去树林里猎杀松鼠,他及早地发现了那种在树林里徘徊或者穿越河流带来的平静。即使他自己早期一直住在像芝加哥,多伦多和巴黎这样的大城市,但是树林,湖泊那些就是他一直想要回去去体味他人生的地方。一旦他成功了,他会选择去住在一个与世隔绝的地方。

  当他不再打猎和捕鱼的时候,他母亲教给了他音乐的真谛。她母亲是个娴熟的歌手,曾经一直梦想登台演出,但是后却选择了和自己的丈夫呆在一起,把自己的时间投入到了教当地的孩子们声乐课上,也包括她自己的孩子。海鸣威对音乐从来就没有天赋并且一直受着歌唱练习和音乐课程对他的煎熬,但是他从母亲那里得到的音乐知识却可以帮助他跟他的第一任妻子海德里在钢琴这个爱好上有所分享。

  大家都做对了吗?答案都很详细,如果做错了,可以对照着答案仔细想一下。

  推荐阅读:

  2018年河南专升本测绘与地理信息技术可报本科专业

  专升本考试心态重要


    更多河南专升本考试信息、河南专升本考试分数线、河南专升本考试时间,河南专升本考试报名时间,河南专升本考试复习指导等信息,请随时关注天一专升本官网: www.kst365.com查看, 也可拨打400-698-2166咨询 ,关于河南专升本的问题请随时咨询我们的企业 QQ:400-698-2166。

添加河南天一教育微信号edutianyi或扫下方二维码】

天一教育二维码